Головною перевагою вбудованих в підлогу конвекторів є принцип спрямованого обігріву, створення теплової завіси, що дозволяє рівномірно прогрівати приміщення і ефективно витрачати енергію. Це не просто  батарея в підлогу, а більш продумана система нагрівання і обміну повітря в приміщенні, яка, як правило, встановлюється уздовж вікон. Таким чином холодне повітря не проникає в середину приміщення, а проходить нагрівальні елементи направляється для подальшого обігріву.

Підлогові конвектори становлять невід'ємну частину сучасних систем опалення. Інноваційні рішення прийшли на зміну старим і неефективним системам, тим самим підвищили ефективність опалення та поліпшили дизайн інтер'єру в цілому. Таке рішення прекрасно підходить для приміщень будь-якої площі і призначення.

Незамінними підлогові конвектори є в житлових приміщеннях і офісах з панорамними вікнами, магазинах з великими вітринами, зимових садах, басейнах і інших подібних приміщеннях, де переважає велика площа скління. Завдяки створенню теплової завіси про таку проблему, як конденсат на вікнах можна забути.

 

Вбудовувані конвектори бувають двох типів:

- природна;
 -примусова.


Підлогові конвектори з природною конвекцією.

 

Даний варіант добре підходить для приміщень невеликих площ, квартир і котеджів в якості не основного, а додаткове джерело тепла, що доповнює систему теплих підлог або радіаторних батарей. Завдання конвектора - створити тепло і комфорт в зоні вікна в зимовий період.

 

Підлогові конвектори без вентилятора мають досить просту схему, при цьому забезпечує максимальну ефективність роботи. Теплообмінник виготовлений з мідної трубки з алюмінієвим ребрами, який розташован у коробі з нержавіючої або оцинкованої сталі. Накриває цю конструкцію - декоративна решітка. Вентилятор в даному типі конвектора відсутній, а це означає що рух повітря відбувається за природним законам фізики: холодне повітря опускається вниз, нагрівається і піднімається до верху. Інтенсивність обігріву регулюється за допомогою термостатичної головки, яка контролює подачу теплоносія. 

Підлогові конвектори з примусовою конвекцією

                                                   

Дана система відрізняється від попередньої наявністю вентилятора. Як правило, конвектори оснащені тангенціальними вентиляторами, які мають відповідну форму і низький рівень шуму. Швидкісний режим роботи вентилятора автоматично або вручну встановлюється за допомогою кімнатного термостата Siemens.

 Вентилятори нагнітають повітря на ребра теплообмінника і швидкість конвекції, у порівнянні з природною, зростає в кілька десятків разів. Це ключовий аргумент на користь покупки конвекторів з примусовою конвекцією для приміщень великої площі, з опаленням якою не можуть справитися батареї в підлозі з природною конвекцією конвектори не вимагають особливого догляду, а просто мають на увазі очищення від пилу, що накопичився і забруднень, яку необхідно здійснювати раз на місяць. Зробити це можна пилососом, не піднімаючи декоративної решітки.

 

Варто також відзначити, що для будь-якого типу вбудованих конвекторів необхідно враховувати особливості приміщення, в яке вони встановлюються. Так, якщо в приміщенні басейну передбачена підвищена вологість, то необхідним є дренажні канали в системі для відводу води. У лінійці конвекторів Хітте така модель позначена кодом W (wet \ вологий), де дотримані всі правила і технології для приміщень з вологим середовищем.

 

 

Підлогові конвектори Hitte

 

За співвідношенням ціна-якість одними з кращих є конвектори Hitte. Чеський завод виробник пропонує системи підлогових конвекторів будь-якої складності, будь-то радіусні або багатокутні конструкції.

Така батарея в підлогу буде працювати відмінно, забезпечуючи максимальний комфорт і контролюючи температуру в приміщенні, економно витрачаючи теплову та електричну енергію.

Не відкладайте модернізацію на потім - зробіть свій будинок теплим і енергоеффектіфним вже сьогодні.