Термостат Siemens для керування конвекторами Хітте

November 14, 2018

Конвектори  Hitte з примусовою конвекцією керуються  кімнатним настінним термостатом Siemens RDG160 T (24V, DC).

Придбати  термостат для керування  конвекторами, справа нехитра.

Як налаштувати термостат, як керувати  вентилятором?

 

 

Кімнатний термостат Siemens RDG160 T володіє рідкокристалічним дисплеєм з безліччю різноманітних показників на якому відображені: температура в кімнаті, час, таймер, дата, індикатори блокування, режими нагріву, швидкість вентилятора і інші опції.

Функції дозволяють створити комфортний мікроклімат в приміщенні.

Розібратися з управлінням дуже легко, це можно зробити за 5 хвилин завдяки інтуїтивно зрозумілому інтерфейсу і детальної інструкції.

Якщо немає часу і бажання вивчати детально інструкцію, ви завжди зможете встановити  автоматичний режим і керувати  приладом  Хітте в автоматичному режимі. Така заводська програма сама підбере зручний режим роботи, зчитуючи температуру в приміщенні на даний момент.

 

Розглянемо основні функції та можливості кімнатного термостату Siemens RDG160 T.

Як керувати швидкістю вентилятора який знаходиться у конвекторі?

 

  • Керування конвекторами Хітте, основні функції кімнатного термостату Siemens RDG160 (24V, DC):

Температура приміщення.

Встановивши відповідний градус на дисплеї, в роботу вступає вентилятор конвектора, який шляхом примусової конвекції, обдуває гарячий теплообмінник і прогріває приміщення до заданої позначки. В такому темпі вентилятор буде працювати і підтримувати задану температуру в приміщенні до зміни режиму.

 

Скориставшись  функцію - таймер діючого режиму, ви самі визначаєте, скільки часу конвектор буде працювати в тому чи іншому режимі.

 

Режим «Нагрівання».

Щоб вибрати вручну режим "Нагрів», необхідно натиснути кнопку вибору А і тримати до тих пір, поки не з'явиться символ «нагрів».  Якщо термостат налаштований на автоматичний режим, при натисканні кнопки вибору А, дисплей відобразить, що система працює в автоматичному режимі.

Режим «Охолодження».

Автоматика управління не тільки для зимового періоду, а й для літнього, в тому випадку, якщо ви придбали конвектор Хітте з модельного ряду FCX (тепло / холод).

Щоб вибрати вручну режим «Охолодження», необхідно натиснути кнопку вибору А і тримати до тих пір, поки не з'явиться символ «охолодження». Якщо термостат налаштований на автоматичний режим, при натисканні кнопки вибору А, дисплей відобразить, що система працює в автоматичному режимі.

Режим «Комфорт»

У режимі «Комфорт» термостат підтримує задане  вами значення, яке можна коригувати за допомогою поворотної ручки D в більшу або меншу сторону.

Режим «Автотаймер».

У режимі автоматичного таймера, контролер автоматично перемикається між режимами «Комфорт» і «Економія» відповідно до 8 запрограмованих таймерів

Режим «Економія»

У режимі «Економія» температура в приміщенні підтримується на низькому температурному режимі, що дозволяє економити електроенергію!

Режим «Захист».

У режимі «Захист», вентилятор в конвекторі припиняє роботу. Однак якщо температура в приміщенні нижче 8 ° C (46 ° F), вмикається  нагрів, щоб захистити приміщення від замерзання. Цей режим особливо зручний, коли ви їдете надовго у відпустку (зимовий період), або використовуєте житло як дачний варіант.

 

Швидкість обертання вентилятора.

Як керувати швидкістю вентилятора конвектора? За допомогою однієї кнопки ви можете встановити режим швидкості вентилятора. Конвектори Хітте з вентилятором мають три швидкості. Таким чином, ви регулюєте споживання енергії пристрою і активність повітрообміну.

 

Нагадуємо, що на сайті www.hitte.com.ua  у  розділі Аксесуари, ви знайдете докладні характеристики, інструкції і схеми підключення термостату  Siemens   RDG160 T (24V, DC).